Om företaget

Carpeting hyr ut, byter och tvättar entré- och logomattor till över 4000 kunder. Vi erbjuder även design av unika mattor. Varje månad tvättar och byter vi tusentals entremattor för att på ett enkelt och smidigt sätt skapa en bättre och trevligare inomhusmiljö för våra uppdragsgivare.

Vårt huvudkontor ligger i Länna och består av en administrativ del samt ett av Europas modernaste tvätterier. Vi är 25st medarbetare som jobbar för en renare inomhusmiljö. Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Hälsa på i tvätteriet

Tvätteriet ligger i Länna. Hela tvättlinjen är över 60 meter lång varav själva tvättmaskinen är cirka 20 meter. Vi har kapacitet att tvätta 15 ton mattor varje dag. Maskinen bygger på Archimedes skruv och matar fram entremattorna till respektive station. När servicebilarna med smutsiga entremattor anländer lastas mattorna i 100 kilossäckar som via ett system först släpps ned i en sandtumlare som skakar ut grus och annan lös smuts. Helt automatiskt går säckarna vidare i taket till tvättröret som matar fram entremattorna och tvättar samt centrifugerar dem enligt specifika program. Entremattorna torkas sedan i en av de fyra stora tumlarna och kontrolleras samt sorteras av våra kollegor på tvätteriet. Sen packas våra servicebilar fulla med rena entremattor och körs tillbaka till våra kunder. Du är mer än välkommen att besöka tvätteriet. Det är bara att slå en signal.

Vår story

Carpeting AB startade 1979 med inriktning på uthyrning av entré- och logomattor med tvätt- och bytesservice. Sedan dess har vi utvecklats till ett av Sveriges ledande företag inom branschen. Hela verksamheten flyttade 2002 från Haninge till nybyggda, 1 700 kvadratmeter stora, lokaler i Länna. Byggnaden består av en administrativ del och ett tvätteri som är ett av Europas modernaste. Nu är vi över 20 medarbetare som arbetar tillsammans för en renare inomhusmiljö. Med nära 40 års erfarenhet har vi vunnit kundernas förtroende. Förtroende bygger på god service och hög kvalitet. Det har gjort att vi idag levererar över 25 000 entremattor till våra kunder varje månad. Allt levereras och hämtas exakt på utlovad tid.

Carpeting AB är miljöcertifierat enligt ISO14001, vilket är ett krav som ställs av allt fler då vi måste hjälpas åt att rädda den framtida miljön. Vi ingår i Mattuthyrarna – en organisation som ger service över större delen av landet.

I mars 2019 förvärvades Carpeting AB av Berendsen Textil Service AB. Berendsen är marknadsledande inom Textilservicebranschen i Sverige. Företaget har egen närvaro på 24 orter i Sverige med huvudkontor i Malmö och sysselsätter 1300 personer i Sverige inom områdena Mattor, Renrum, Hotell & Restaurang, Vård, Arbetskläder samt Toalett & Hygien.

 

VD Danne Kalström

Varje entré är unik, varje gångstråk en ny utmaning. Vi kallar det för stilren smutsupptagning där vi skräddarsyr en mattlösning just för din verksamhet med både funktion och intryck i fokus. Som kund hos oss kan du vara trygg med att allt fungerar smidigt och enkelt. Sand, smuts och väta stannar i entrén och du kan fokusera på viktigare saker. Tänk rent enkelt!