Vår mattservice

Gör en snygg entré

Med våra entré- och interiörmattor får du funktion och design i ett.

Funktion

Våra entrémattor hjälper till att stoppa smuts och väta från att föras in i affärs- och kontorslokaler. Mattorna minskar golvslitaget, städinsatserna och håller lokalerna fräscha längre, vilket busväder dagen än bjuder på. Våra entrémattor tål att trampas på och vår tvätt- och bytesservice ser till att du alltid har snygga mattor med bra upptagningsförmåga som välkomnar, ombonar och skapar intryck.

Design

Vi skräddarsyr mattlösningar som med färg, form och mönster lyfter er kontorsmiljö. Fler och fler upptäcker fördelarna med att använda våra slitstarka och tvättbara mattor även längre in i kontorslokalen som en del av inredningen.

Upptäck vad våra mattor kan göra för din interiör!

 • Sätt din logotype på mattan, förmedla ett budskap eller satsa på smakfull inredning. Möjligheterna är näst intill obegränsade då detaljnivå och kulörer i mattan blir förvånande bra.
 • Ge entrén ett lyft , konferensrummet en färgklick, korridoren en annan känsla och fikarummet energi.
  Vi kommer gärna ut på plats och ger ett genomtänkt förslag på mattor där funktion, och design går hand i hand.

 

Så går det till steg för steg

I vårt tvätteri i Länna har vi installerat Europas största tvättmaskin för mattor. Hela tvättlinjen är över 60 meter varav själva tvättmaskinen är ca 20 meter. Maskinen bygger på ”Archimedes skruv” och matar fram mattorna till respektive station. I och med det nya tvätteriet kan vi öka kapaciteten från dagens 10 ton mattor/dag till 15 ton/dag.

1 När bilarna med smutsiga mattor kommer in från hela Storstockholms-området lastas mattorna i 100 kilossäckar som via ett säcksystem först släpps ned i en sandtumlare som skakar ut grus och annan lös smuts.

…………………………………………… ……………………………………………
2 Helt automatiskt går säckarna vidare via säcksystemet i taket till tvättröret som matar fram varje post, tvättar och centrifugerar mattorna enligt specifika program.

…………………………………………… …………………………………………… …………………………………………… ……………………………………………

3 Mattorna torkas sedan i någon av de fyra stora torktumlarna. De kontrolleras och sorteras av vår duktiga tvättpersonal.

…………………………………………… …………………………………………… …………………………………………… …………………………………………… ……………………………………………
4 Sen packas våra 10st bilar fulla med rena entremattor och vi kan dagligen leverera runt tusen mattor till våra kunder. Vår Leveranssäkerhet är av toppklass och vi känner en stolthet över att kalla oss ett serviceföretag som levererar.

……………………………………………

 

Teckna serviceavtal

När ni beställer våra mattor med serviceavtal får ni ta del av vår eminenta tvätt och bytesservice. Vi har räknat fram en generell bytesfrekvens som vi brukar rekommendera till en början. Den ändras mellan högsäsong på vinterhalvåret och lågsäsong på sommarhalvåret. Om ni har andra behov av bytesintervall så anpassar vi oss efter era önskemål.

Om ni väljer att beställa en Logo- eller designmatta tillverkar vi två exemplar. Detta för att ni inte ska stå utan matta medan den ena är på tvätt. En av era mattor förvaras nytvättad i våra lokaler i väntan på nästa byte.

Sen är det bara att låta vårt serviceteam byta och tvätta mattorna så att ni alltid har funktionella och snygga mattor. Bästa möjliga service är för oss en självklarhet och genomsyrar företaget, en kärnfråga som vi ständigt återkommer till.

Sample Image

 

Miljö

Carpeting AB är Miljöcertifierat enligt ISO 14001 och vill fortsätta att aktivt medverka till en hållbar utveckling genom att målmedvetet arbeta med att ständigt förbättra verksamheten då det gäller påverkan på vår gemensamma miljö.

  Därför ska vi:
 • Effektivisera användningen av råvaror och energi i våra processer och för våra produkter.
 • Arbeta med att förebygga föroreningar och reducera avfall.
 • I vår distribution ständigt sträva efter att minska miljöpåverkan.
 • Följa gällande lagstiftning och andra för oss aktuella åtgårder.
 • Involvera våra kunder, leverantörer och entreprenörer i vårt miljöarbete.
 • Visa öppenhet i vårt miljöarbete.

 

Kvalité

Vi eftersträvar kvalité i alla våra produkter, tjänster och interna processer. Vi ställer hårda kvalitetskrav på mattornas kvalité, vår servicegrad och leveranssäkerhet. Mattorna kontrolleras noga efter varje tvätt att de fortfarande håller måttet. Trasiga mattor lagas eller byts ut mot nya. Våra körturer förfinas och optimeras dagligen.

Våra mattor är tillverkade för optimal smuts- och fuktupptagning. Fibrerna är gjorda av High-Twistad nylon som är värmefixerad vilket gör att de alltid står rakt upp så att smutsen hamnar där den skall, på botten! Mattorna har antistatiska egenskaper och baksidan är gjord av kraftigt nitrilgummi som håller den på plats oavsett golvtyp. Färgsättning görs med jetprint teknik och detaljrikedomen är förbluffande bra vilket medför att vi nästan kan få fram fotokvalité när vi skapar våra design- och logomattor.

 

Carpeting AB
Fräsarvägen 17, 142 50 Skogås
Phone: 08-4483180
Fax: 08-4483189
Websida: www.carpeting.se
Email: info@carpeting.se

Uthyrning * Byten * Tvätt * Försäljning

Entremattor, logomattor, designmattor, skrapmattor, interiörmattor och torrmoppar